Körönd-rajt

2019-10-30

Zrínyi Miklós szobra már több, mint 100 éve szemléli a köröndi eseményeket. Látott Girardi-kalapos kisasszonyokat és elegáns lovaskocsikat, égből pusztító Liberátorokat, mozgalmi dalokat zengő embertömeget és szivárványos felvonulásokat, és most, 2019-ben látta, amint egy kecses, kék toronydaru áll fel a Hübner-ház díszudvarában. Ugyanis: az építkezés megkezdődött!

Nemzeti Mintaterv Katalógus

2019-09-23

Lezárult a Nemzeti Mintaterv Katalógus építészeti ötletpályázat. Kockaházak átalakítása kategóriában indultunk, a terv megvételt nyert, így szerepel majd a katalógusban. 

Körönd-makett

2019. 02. 11.

A Limes model elképesztően részletgazdag makettet készített a Kodály köröndi tetőtérbeépítésünkről. Homlokzati díszek, padlóburkolatok, kovácsoltvas korlátok, 105-ös busz, semmi nem maradt le. Köszönjük, Géza.

Zongora zebra projekt

2018. 12. 04.

A két városérzékenyítő, Móni és Majevszky Emőke épített környezethez és zongorázáshoz fűződő szerelmének beteljesedése egy világörökségi helyszínen, az Andrássy úton, az Opera előtt, méltó tisztelgésként a zene és hazánk kapcsolata előtt.

Zichy-lepel

2018. 11. 19.

Már nem kell sokat várni, és a környékbeliek újra találkozhatnak az ércárugyáros Steiner-testvérek feledésbe merült, szépséges munkáival. Akroteriák, gót levelek, bárcák, pajzsok és füzérek. Elegáns szürke ruhában, fehér csipkekabátban lép újra Terézváros színpadára az egykori bádogdíszítménygyár.

Architecture and fashion

2018. 07. 23.

KVARC és ILLE-OLLA! Megvalósulni látszik egy régi álom: építészet és divat egyszerre. Új ház - új ruha, részletek később.

A meztelen igazság

2018-05-07

Egy százötven éves, műemlék épület lakását újítjuk fel. Lehullt róla minden ruha, itt áll előttünk csupaszon, őszintén. Miközben sétálunk a poroszsüveg födém boltozatain, elénk tárul a történelem.  

Város/érzékenyítés a Fugában

2018. 03. 24.

ARCHE The Project - Vidám, rajzos, kreatív kaland városérzékenyítéssel kisiskolás gyermekeknek, ahol az ifjú urbanisztikusok megfogalmazhatják saját fantáziavárosukat és megtapasztalhatják a közösségi alkotás örömét.

VR séta a toronyban

2018. 02. 12.

Ezentúl minden tervünkben sétálni is lehet. Íme egy kis kirándulás a Kodály körönd egy torony-szentélyében.

Lépcsőtanulmány

2018-01-12

Csigalépcső - variációk egy témára. Egy nagypolgári lakás belsőépítészeti átalakítása során időztünk el ezzel a kis lépcsővel, már csak egy jó lakatos kell hozzá.

Vörös és zöld

2017. 12. 15.

Javaslatunk a Király Gyógyfürdő felújításának ötletpályázatára. Zöldesszürke török kváderkő, zöldre nemesedett réz, vörös tégla, tardosi vörös kőlap - párás meleg, gőzköd. Ennek a “királyi” fürdőhangulatnak az erejét, mélységét viszi tovább az átalakítási terv.

Toronyidézés a Kodály köröndön

2017. 07. 08.

Az Andrássy úti Hübner-udvar szeretné visszakapni a világháború során elvesztett tornyait, melyeket az egész Kodály körönd nagyon hiányol. 

Budai Várnegyed

2017. 06. 30.

Lezárult a budavári Szent György tér és Dísz tér hasznosítására kiírt tervpályázat, amin megvételt nyertünk. A közvéleményt alaposan megosztó progresszív-konzervatív pályaművek közül - íme a mi “kvarcos” megoldásunk.

Oktogon

2017. 01. 22.

Megvan az új irodánk - aki egy kis építészeti kényeztetésre vágyik, ezentúl a Wesselényi utca helyett az Oktogonon találja meg a Studio KVARC-ot. Bővült a szolgáltatások köre is, statikus, épületszerkezeti szakértő és elektromos tervező személyében.

Év Háza

2016. 10. 10.

“Év Háza Komárom-Esztergom Megyében” díjat kapott a Weninger Klárával tervezett házunk.
“A tájban sétálva a hegyek, völgyek között, az erdő szélén számos szép kilátási pont tárul az ember elé. Így van ez a Gerecse hegységében is, ahol a látnivalókat tovább gyarapítja egy olyan épület, amely mintha a hegység lábának rétegvonalaiba gyűrődött volna bele” írja a házról Bálint Imre.

Nagymező utca

2016. 06. 06.

Nagymező utcai tetőtérbeépítésünk visszafogottabb verziója zöld utat kapott az MTT-től. 

Év Tetője Nívódíj

2016. 04. 08.

A Puskás Művek által kivitelezett, fémlemezfedésű Csengery utcai tetőtérbeépítésünk kategóriadíjat kapott az ÉMSZ-től. Megérte a sok munkájuk.

Színfolt a Baross utcában

2016. 02. 15.

100 évvel ezelőtt Budapest a mainál sokkal színesebb város volt, élénk, bátor színhasználat jellemezte a századfordulós építészetet. A Palotanegyedbe igyekeztünk ezért egy kis türkiz frissességet vinni.

Örömtánc a köröndön

2015. 08. 15.

Az Andrássy úti Hübner-udvar megújítását tervezzük, mely a teljes rekonstrukción kívül visszakapja elveszett két tornyát is. Megkaptuk a kerületi tervtanács jóváhagyását.

Csengery kezdés

2014. 10. 27.

A Csengery utca 74-ben megkezdték a munkálatokat, emeletráépítés és homlokzatrekonstrukció készül, nem is akármilyen. Néhány kép az építkezésről - a letisztított csapos fagerenda födém látványa lenyűgöző.

valami készül Mogyoróson

2014. 05. 10.

A tető elkészültével már jól kivehető az erdő mellett épülő családi ház formája, büszkén néz le ránk a dombról. Szépen alakul, centire pontosan a tervek szerint.

Családi ház Perbálon

2014. 04. 19.

Egy Kádár-kocka életének adtunk új értelmet ezzel a tervvel, de sajnos az utcakép tetőidomainak tisztelete miatt más formában kell megvalósulnia. Úgyhogy folyt. köv.